POŽAR u okolini Kragujevca (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Na gradskoj deponiji u varoši Topola kod Kragujevca, jutros oko pet sati buknuo je požar, verovatno izazvan paljenjem gume na bačenim kablovima.

Pretpostavlja se da su prodavci bakra na deponiji zapalili kablove kako bi došli do ove sirovine, a onda su visoka temperature i vetar učinili svoje.

Požar je za sada pod kontrolom, ali velike probleme pri gašenju još uvek pravi jak vetar.

Dragan Jovanović, predsednik Skupštine opštine Topola, obavestio je javnost da se desilo ono čega se najviše plašio i da je do požara došlo nepažnjom, "odnosno paljenjem gume na kablovima da bi se krao bakar".

- Znamo ko je to uradio, ali sve je to nebitno u ovom trenutku. Gori oko 2,5 hektara. Sve što imamo od mehanizacije je preusmereno na deponiju. Jutros smo ponovo morali neka sela da isključimo sa napajanja vodom, jer sve cisterne se pune sa gradskih hidrofora, da bi se što pre gasilo. Požar je pod kontrolom, radi se sada na rasipanju zemlje kako bi ga potpuno lokalizovali, jer nažalost vetar koji jako duva pravi velike probleme pri gašenju. Uputili smo i molbu Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije da nam obezbede dodatna vozila, naveo je Jovanović.

Nadležni čitavo leto upozoravaju da bi paljenje đubreta u dvorištima i na deponijama, te paljenje suve trave na njivama moglo da dovede do požara u čitavim naseljima i šumama, ali to se i dalje dešava.

Izvor: Telegraf

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu