ISPOVESTI POVREĐENIH KRAGUJEVČANA "Vozač je rekao: Kočnice su otkazale, držite se! Svi smo vrištali" - iKragujevac


Vesti

Ko zna gde bi se survali i da li bi pričali sa vama danas, da vozač nije uspeo da autobus usmeri na podzidu, kažu za "Blic" povređene Kragujevčanke, dan nakon stravične saobraćajne nesreće kod Valjeva. 

Milinka Stanković i Jevrosima Tasić su među 14 članova planinarskog društva iz Kragujevca, koji su zadržani na lečenju u valjevskoj bolnici, nakon što se minibus u kojem su se nalazili prevrnuo u subotu veče u blizini brane "Rovni", tokom njihovog povratka sa planinarske akcije na Povlenu

Svih 28 putnika u minibusu su bili povređeni, oni koji su hospitalizovani zadobili su politraume, odnosno, više preloma, kontuzija i nagnečenja, a najteže je povređen D.T. (49), vozač minibusa firme "Opanak" koji je posle operacije u Valjevu, zbog povreda dijafragme, transportovan na dalje lečenje u Beograd.

- Na oko 500 metara od mesta gde smo udarili u zid i pervrnuli se, vozač je rekao: Ljudi, kočnice su otkazale, držite se! Svi smo vrištali i on je vrištao, jer smo se nalazili na nizbrdici. Ipak, uspeo je nekako da izmanevriše, da bukvalno minibus "propne" na tu podzidu pored puta, posle čega smo se prevrnuli na krov. Da nije u tome uspeo, ko zna gde bi se posle u punoj brzini survali i kakva bi tek tragedija bila - priča Milinka, i dodaje da se seća da je izletela kroz prozor na kolovoz i da je sva bila u staklu i krvi kada je došla svesti.

Lekari valjevske bolnice, od kojih su mnogi u subotu veče, kada su čuli za nesreću, od svojih kuća došli u Urgentni centar i za manje od sat i po uspeli da zbrinu sve povređene, kažu da su svi u stabilnom stanju i da će jedan broj njih i tokom dana biti poslat kućama ili na dalje rečenje u kragujevački Klinički centar.

- Prema prvim rezultatima uviđaja, na minibusu su otkazale kočnice na nizbrdici pred veliku krivinu na putu Valjevo-Bajina Bašta, oko kilometer i po od same brane "Rovni", pa je vozač D.T. sve pokušao da ga zaustavi. Usmerio ga je na stene i betonsku podzidu, a prilikom tog manevrisanja autobus se prevrnuo na krov - kažu naši izvori iz istrage.

Reč je o minibusu starije generacije, koji je proizveden pre više od 30 godina i koji je nakon uviđaja poslat na vanredni tehnički pregled. Povređeni planinari kažu da je put od Kragujevca do Povlena prošao bez problema i kvarova.

 

izvor: blic.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu