Kragujevački planinari povređeni u prevrtanju autobusa u stabilnom stanju - iKragujevac


Vesti

Zdravstveno stanje svih 14 planinara iz Kragujevca, koji su povređeni pri prevrtanju autobusa kod brane Rovni na putu Valjevo - Bajina Bašta je stabilno.

Agenciji Beta je danas u Opštoj bolnici u Valjevu rečeno da je zdravstveno stanje svih 14 povređenih stabilno, van životne opasnosti su i priprema se transport pojedinaca na dalje lečenje ili kućnu negu u Kragujevac.

U pitanju su politraume sa prelomima, pa se na Odeljenju ortopedije nalazi šest, na Hirurgiji i Odeljenju poluintenzivne nege po tri, a na Odeljenju intenzivne nege dva najteže povređena planinara Društva "Žeželj" iz Kragujevca.

Vozač autobusa koji je bio najteže povređen i sinoć operisan u Valjevskoj bolnici, kasnije je na dalje lečenje prebačen u Klinički centar Srbije u Beograd.

Autobus sa 27 kragujevačkih planinara prevrnuo se u subotu oko 18.35 sati kod brane Rovni na reci Jablanici, na putu Valjevo - Bajina Bašta prilikom povratka planinara sa saborovanja na planini Povlen.

Prema prvim pretpostavkama, na autobusu su otkazale kočnice na nizbrdici pred veliku krivinu, pa je vozač pokušao sve da ga zaustavi. Usmeravao ga je na stene i betonsku podzidu, a prilikom tog manevrisanja autobus se prevrnuo.

Istražni organi koji su obavili uviđaj naložili su vanredni tehnički pregled prevrnutog autobusa.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu