DANAS JE U FIJATU RADNI DAN: Počinju pregovori u Vladi Srbije - iKragujevac


Vesti

Danas je u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija u Kragujevcu radni dan, a u podne počinju pregovori sa poslovodstvom “Fijata“ u Vladi Republike Srbije - saopštila je premijerka Ana Brnabić u Kragujevcu nakon sastanka sa štrajkačkim odborom i predstavnicima Gradske uprave.

Pregovore će lično organizovati i na pregovorima biti prisutna, zato što joj je važno da održi obećanje koje je dala radnicima i sindikatima - istakla je Ana Brnabić. Ne mogu da garantujem šta ćemo dobiti, Vlada kao manjinski partner to ne može da garantuje, ali mogu da garantujem svima vama da ću biti uz radnike i da ćemo zajedno pregovarati i da će Vlada Srbije biti uz vas zajedno sa ministrom privrede Goranom Kneževićem. Insistiraćemo da se ispuni što više zahteva.

Ana Brnabić predsednik Vlade Srbije zahvalila se tom prilikom “Fijatu“ odnosno Silviji Verneti Blina i Alferedu Altavili koji su uvek bili spremni za razgovor sa njom. Dodaje da je molila za strpljenje, zato što je “Fijat“ važan za Srbiju, za radnike, za Kragujevac, važan je za kooperante, za Vladu ali i za ekonomiju Srbije. Nadam se, rekla je Ana Brnabić da će svi ostali radnici razumeti sve moje molbe i apele. Štrajk je legitiman način borbe ali vi ste odlukom da preknite štrajk, pokazali ozbiljnost i hrabrost.

Skupština samostalnog sindikata FCA u skladu sa zakonom donela je odluku o prestanku štrajka - rekao je Zoran Marković predsednik Štrajkačkog odbora i dodao da ovo nije poraz. Ovo je razumno rešenje. Zoran Marković zahvalio se svim kolegama i organizacijama koje su bile spremne da dođu u Kragujevac i obavestio javnost da sutra u 11 sati nema protesta ispred Gradske uprave. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu