"Ares": MUP objavio ko je uhapšen i šta je zaplenjeno u Kragujevcu FOTO - iKragujevac


Vesti

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su pripadnici MUP-a, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, sproveli opsežnu akciju „Ares“.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u Mladenovcu, Aranđelovcu i Kragujevcu uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kod osumnjičenog P.O., odgovornog lica jednog mladenovačkog preduzeća za spoljnu trgovinu i usluge, policija je pronašla i oduzela pištolj, lovačku pušku, automatsku pušku i startni pištolj.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kod osumnjičenog R.G. policija je pronašla i oduzela šest pištolja, lovačku pušku, dve cevi za lovačku pušku, tri cevi za pištolj, 21 cev za pušku – pištolj, burence za revolver, 318 komada pištoljske municije, 169 komada puščane municije, 62 komada municije za gasni pištolj i 22 patrona za puške sa neolučenim cevima, za koje R.G. ne poseduje odobrenje za nabavku, držanje i nošenje oružja.

Takođe, od osumnjičenog je oduzeto pet lovačkih pušaka sa oružnim listom i 369 komada municije za lovačke puške. 

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, priveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Policija je uhapsila i M.F., od koga je privremeno oduzeto 10 komada električnih detonatorskih kapisli. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku priveden Osnovnom javnom Tužilaštvu u Aranđelovcu.

Uhapšen je V.G., od koga je oduzeto 500 grama plastičnog eksploziva, 200 grama materije za koju se sumnja da je plastični eksploziv, dva trotilska metka od po 200 grama eksploziva, trotilski metak od 100 grama ekspoloziva, tri bakarne detonatorske kapisle, aluminijumska detonatorska kapisla i 29 komada municije.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, sproveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu