Ministarstvo: Započeti razgovore između štrajkača i Fijata - iKragujevac


Vesti

Ministarstvo privrede apelovalo je na predstavnike radnika i radnike u kragujevačkom Fijatu da budu svesni posledica koje može da ima sve ovo što se u protekle dve nedelje dešava, pre svega, za Fijat, grad Kragujevac i celu Srbiju.

Iz Ministarstva apeluju da se započnu razgovori sa predstavnicima kompanije oko rešavanja problema za koje radnici smatraju da su važni.

"Bojimo se da kretanje u ovom pravcu može imati velike posledice za celu Srbiju, uključujući i kooperante i druge firme koje sarađuju sa Fijatom, kao i da se ovako šalje neozbiljna poruka svim potencijalnim investitorima. Podsećamo da su u toku razgovori sa 53 projekta koji su vredni preko milijardu evra", navodi se u saopštenju.

Kako navode, vlada Srbije i Ministarstvo privrede su bili i ostaće na raspolaganju i Štrajkačkom odboru i radnicima FIAT-a 24 časa svakoga dana u nedelji što pokazuje i podatak da je bilo dana kada smo svi zajedno do duboko u noć razgovarali sa sindikatima i tražili rešenje za ovu situaciju.

U razgovorima sa Štrajkačkim odborom, Ministarstvo privrede i predsednica Vlade Srbije su u više navrata insistirali na razgovoru svih interesnih strana u cilju rešavanja njihovih zahteva i izražena je apsolutna spremnost da se podrže radnici da se sva pitanja koja smatraju važnim otvore.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu