Svečano otvoren Avantura park u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Svečanost otvaranja Avantura parka održana je u četvrtak 13. jula, na jezeru u Šumaricama. Ceremoniji otvaranja prisustvovali su zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović, predsednik skupštine grada Kragujevca, Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada Kragujevca i Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, kao i zaposleni u SC „Park“ i GTO „Kragujevac“.

Otvaranju je prisustvovao i veliki broj zainteresovanih sugrađana, od kojih su mnogi posle demonstracije korišćenja, uz nadzor i pomoć instruktora SC „Park“ imali priliku da uspešno pređu sve prepreke novoizgrađenog Avantura parka.

Avantura park će zvanično početi da radi tokom sledeće nedelje, tačan datum će biti naknadno objavljen. Planirano je radno vreme od 10.00 do 19.30 sati, tokom trajanja kupališne sezone, tj do 1.septembra. Cena karte je 300,00 dinara za 1 sat korišćenja. Odrasli posetioci će moći da se rekreiraju i zabave prelazeći 14 težih prepreka, dok će mlađim uzrastima biti dostupna staza sa 10 prepreka. Izazov su prepreke na drveću, razni viseći mostovi, gelenderi, grede, i zip lajn, kao najisturenija tačka parka prema jezeru. Tokom prelaska preko prepreka posetioci će biti osigurani profesionalnom opremom, koja je slična alpinističkoj i koja je atestirana i prilagođena ovoj vrsti zabave. Svi posetioci biće u prilicu da dopune svoj dan na jezeru na uzbudljiv i zabavan način.

Atrakcija, koja je izgrađena zahvaljujući sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija jedna je od projektnih ideja realizovanih u cilju obogaćivanja turističke infrastrukture i sportsko-rekreativnih sadržaja, koja će doprineti uvećanju broja posetilaca i turističkog prometa grada Kragujevca.

Avantura park je izgrađen na lokaciji gde već postoje uređena plaža i različiti sportsko –rekreativni sadržaji. Realizacijom ovog projekta očekuje se povećanje broja posetilaca i produžetak sezone.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu