Vučić: Očekujem i molim rešenje za Fijat, ako može i večeras - iKragujevac


Vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se nada da će rešenje za štrajk radnika Fijat Srbija biti nađeno ako je moguće već večeras.

Predsednik je u "Ćirilici" na Hepi tv rekao da može da se složi da su plate od 42.000 dinara nedovoljne, ali je ukazao da alternativa može biti da radnici u Kragujevcu ostanu i bez toga.

Istakao je da će premijerki Ani Brnabić u ovome pomoći koliko god je potrebno.

On je takođe podsetio štrajkače u Fijat Srbija da su odgovorni i prema državi i građanima Srbije, koji su kroz subvencije uložili u njihova radna mesta.

- „Moram da priznam i mogu da shvatim da neko kaže da sa dodacima, i toplim obrokom plata od 42.000 nije dovoljna, ali alternativa je da možemo ostati i bez toga“ - ukazao je on.

Vučić je kazao da se nada da neće doći do povlačenja Fijata iz Srbije, dodajući da veruje da će se problem rešiti veceras ili sutra, uz poštovanje prava radnika.

Podsetio je da nas ovaj štrajk već košta, a da bi nastavak mogao da nas "košta" možda i 0,1 odsto rasta BDP, jer je reč o 440 vozila dnevno.

Ukazao je da država ulaže u radna mesta, što neki mogu nazivati "kupovinom" radnih mesta, ali se sve to vraća kroz poreze i doprinose posle godinu ili dve.

- „Zato poručujem radnicima da imaju obavezu i odgovornost i prema zemlji, uz svo poštovanje prema pravima radnika“ - naglasio je on.

Poželeo je radnicima da se izbore za svoja prava, ali je ponovio apel predsedniku štrajkačkog odbora da se rešenje nađe ako je moguće već večeras.

Izvor: Blic

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu