OLUJA U KRAGUJEVCU: Večeras nas kiša ne zaobilazi! - iKragujevac


Vesti

Nevreme koje je bilo najavljeno za juče, mnoge krajeve Srbije je zaobišlo, međutim, te sreće nećemo biti i danas s obzirom na to da nema grada u našoj zemlji koji neće pogoditi.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje u kojem navodi da su danas u Srbiji moguće vremenske nepogode. Upozorenje važi večeras do 23 sata, a obilna kiša, pljuskovi, grmljavina i grad uz jak vetar u većini krajeva očekuju se posle podne i uveče.

– Danas su lokalno moguće kratkotrajne vremenske nepogode u vidu intenzivnih pljuskova, grmljavine i grada uz jak i olujni vetar, uglavnom u zapadnim, centralnim i južnim krajevima, pri čemu se obilnija kiša, oko 20 milimetara za 3 sata, lokalno i više, očekuje posle podne i uveče – navodi se u upozorenju RHMZ.

Takođe, na manjim bujičnim vodotocima slivova Zapadne i Južne Morave, Kolubare, Jadra, Lima, Mlave, Peka i Timoka sa pritokama danas i sutra su moguća izlivanja.

Meteoalarm za danas je, s obzirom na ovakve vremenske uslove, “šaren“. Zelen je samo za teritoriju Bačke, što znači da se ne zahteva posebna pripravnost, žut je u Banatu, Sremu, Beogradu, istočnu Srbiju a sa njim se upozorava da vreme može biti opasno.

Najteže vremenske okonosti, narandžasti meteolaram, predviđene za zapadnu Srbiju, Šumadiju, Pomoravlje, jugozapadnu Srbiju, jugoistočnu Srbiju i Kosovo i Metohiju.

U Kragujevcu se kiša i grmljavina očekuju tek večeras oko 21 sat: Sve do tad biće sunčano, s tim da živa u termometru neće prelaziti 23 podeok.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu