USKORO izbori u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović potpisao je danas Odluku o raspisivanju izbora za članove saveta mesnih zajednica na području grada Kragujevca, koji će biti održani u nedelju 20. avgusta 2017. godine u vremenu od 7 do 20 sati. 

U skladu sa Statutom Skupštine grada i Odluke o mesnoj samoupravi, rokovi za vršenje izbornih radnji počinju da teku narednog dana od dana raspisivanja izbora odnosno od 22. juna 2017. godine. Izbori za članove saveta građana u mesnim zajednicama na teritoriji grada Kragujevca sprovešće organi za sprovođenje izbora određeni Odlukom o mesnoj samoupravi i statutima mesnih zajednica. Ti organi su komisija za sprovođenje izbora za savet građana mesnih zajednica i birački odbori.

Učešće u tim organima uzimaju predstavnici odborničkih grupa srazmerno svojoj zastupljenosti u lokalnom parlamentu.

Očekujem od ovih izbora, rekao je Miroslav Petrašinović predsednik Skupštine grada Kragujevca, da proteknu na fer i korektan način, da građani mesnih zajednica izaberu najbolje kandidate za članove saveta. Podigli smo cenzus na ovim izborima da bismo na taj način motivisali kandidate da ozbiljnije pristupe rešavanju problema u mesnim zajednicama. Građani koji žele daju podršku određenom kandidatu moraju da dođu do mesne zajednice da bi im dali potpis podrške što, smatra Petrašinović, značajno obavezuje i same kandidate da opravdaju poverenje sugrađana koji su ih predložili i naravno onih koji za njih budu glasali na izborima. Kanadidatima koji reše da se kandiduju na izborima za članove saveta, Miroslav Petrašinović predsednik Skupštne grada, poželo je puno sreće i uspeha na ovim izborima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu