„Petar Pan“ u Pozorištu za decu - iKragujevac


Vesti

U sredu 14. juna, sa početkom u 18 časova, u Pozorištu za decu „Kragujevac“, biće odigrana pozorišna predstava „Petar Pan“, nastala po poznatom romanu Džejmsa Metjua Barija. 

Po rečima Miloša Milovanovića, koji je adaptirao tekst i režirao predstavu, dominantna i „najuzvišenija emocija“ je bezrezervna majčinska ljubav, jer nam je svima u životu potreban neko ko će nas voleti, čak i onda kada to baš i nismo zaslužili. U ovoj dečjoj igri, između svih vila, gusara i izgubljenih dečaka, jasna je poruka, koju je pisac želeo da nam prenese.

Ovu poruku, kroz igru na sceni, preneće nam glumci Dečjeg pozorišta, Petar Lukić, kao Petar Pan, Milica Redžić – Vulević, kao Vendi Darling, Vladimir Đoković, u trostrukoj ulozi Džordža Darlinga, Smija i Blizanca, Nevena Brzaković, u višestrukoj ulozi Meri Darling, Zvončice, Džejn, Kljunavka, Tigrice Lili i Milomir Rakić, kao zloglasni Kapetan Kuka i Vižlja.

Da bi predstava bila što uverljivija, pobrinuli su se i Ana Kolbjanova, dizajnom lutaka, kostima i scenografije, Vuk Spasić i Aleksandar Pejčić, kao ostali članovi ansambla, koji su se pobrinuli oko tehničkih rešenja, grafičkog oblikovanja i izrade svega neophodnog. Predstava je namenjena deci starijoj od sedam godina, a u predstavi učestvuju i najmađi članovi dramskog studija „Petar Pan“.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu