DA LI STE PRIMETILI? Sva Fiatova vozila imaju JEDNU skrivenu funkciju, evo kako se STVARNO koristi - iKragujevac


Vesti

Kako je moguće da je ne vide?

Kao i u prethodnoj, tako i ove godine, Fiat je ostao neprikosnoven na prvoj poziciji po prodaji automobila u Srbiji.

Kada je reč o modelima, Fiat 500l je opet bio ubedljivo najtraženiji i ukupno je tokom 2016. godine prodato 1.257 kragujevačkih četvorotočkaša. Šest posto kupaca u Srbiji opredelilo se baš za ovaj automobil, koji ima motor 1.6 16V Multijet 120KS, obrtni momenat 320-1750 i maksimalnu brzinu 189 km/h.

Uprkos modernoj tehnologiji kojom su Fiatova vozila opremljena, postoji jedna funkcija koju mali broj vozača koristi.

Pokazalo se da uprkos tome što stalno kukamo na loše i nebezbedne puteve, veliki broj vozača jednostavno ne želi da uradi ono najosnovnije kako bi zaštitili sopstveni život. Prava je misterija zašto svi odbijaju da koriste ovu mogućnost.

U auto školama steknu tu naviku, ali čim počnu da voze bez instruktora na suvozačkom sedištu, u njima kao da se probudi buntovnički duh koji se bori protiv neke vekovne represije.

Zašto je toliko teško vozačima da koriste pokazivače pravca - migavce?

Sigurno se i vama mnogo puta desilo da neki drugi vozač iznenada "smota" i uleti između vas i automobila ispred baš kad nailazite na crveno na semaforu i tako vas dovede u situaciju da oštro prikočite rizikujući da vas neko udari u zadnji kraj.

Ili da vozi polako kao da će svaki čas da stane, iznenada ubrza, pa opet uspori, opet ubrza, a onda naglo stane nasred trake, ugasi auto i izađe kao da druga vozila ne postoje. Kad mu svirnete, pogleda vas začuđeno kao tele pokazujući rukom na prodavnicu auto delova preko puta.

Generalno, dele se u tri osnovne grupe. Na one koji su:

1. uglavnom nesvesni svog okruženja u saobraćaju i svakodnevno izbegavaju nesreće samo zahvaljujući prisebnosti i refleksima drugih vozača

2. ubeđeni da su sjajni vozači i da će svaki manevar odraditi toliko brzo i „profesionalno“ da signaliziranje migavcem neće ni biti od pomoći drugim vozačima. Po prirodi su bahati i bezobrazni i u svakodnevnom životu

3. „hibridi“ – oni su najgori. Često su to tatine i mamine ćerke i sinovi u novim „fensi“ modelima.

Gde je solidarnost?

Naš narod je ubeđen da je vrlo solidaran. Međutim, mnogi vozači jednostavno nisu u stanju da vide apsolutno nikakvu vezu između korišćenja migavaca i solidarnosti sa drugim vozačima.

O tome da pravovremeno najavljivanje skretanja, promene trake ili zaustavljanja pomaže bržem protoku saobraćaja, tj. smanjenju gužvi na putevima nećemo ni da govorimo.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu