Najava događaja za danas - iKragujevac


Vesti

Najava događaja za danas:

-9,00 sati – Svečani salon Gradske uprave – prof. dr Nedeljko Manojlović član Gradskog veća za obrazovanje i dr Jasmina Predojević – Simović pomoćnik gradonačelnika za održivi razvoj grada i saradnju sa udruženjima organizuju prijem za članove humanitarne organizacije iz Italije “Ne bombe, samo karamele“ koji borave u trodnevnoj poseti Kragujevcu

-10,15 sati – Medija centar “Šumadija sajma“ – stručni panel “Mogu li lokalne zajednice oblikovati i uticati na svoje lokalno tržište rada“ koji u okviru Sajma obrazovanja i zapošljavanja u Kragujevcu organizuje program “Znanjem do posla“. Reč je o projektu koji finansiraju vlade Srbije i Švajcarske kako bi se pronašao model kojim se kroz privatno-javna partnestva može uticati na inkluzivno smanjenje nezaposlenosti kod mladih i to kroz obuke na radnom mestu, te programe karijernog vođenja i savetovanja. Učestvuju: Obrad Turković iz Nacionalne službe zapošljavanja - filijala Kragujevac, Marija Stojadinović, direktorka Razvojnog biznis centra i Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi - učesnici studijske posete Savetodavnoj službi za obrazovanje i zanimanja u kantonu Argau u Švajcarskoj.
Panel diskusija je u isto vreme i početak šireg društvenog dijaloga na temu smanjenja nezaposlenosti kod mladih koji će program “Znanjem do posla“ voditi u Kragujevcu u naredne četiri godine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu