VOZAČI OPREZ: Sledi pojačana KONTROLA policije, na jednu STVAR naročito obratite pažnju! - iKragujevac


Vesti

Pripadnici Uprave saobraćajne policije najavili su da će tokom ove nedelje pojačano kontrolisati vozače u okviru međunarodne akcije TIPSOL.

Tokom akcije, u sredu 19. aprila, biće sprovedena i akcija Speed Marathon, kada će se brzina učesnika u saobraćaju meriti 24 časa neprekidno ručnim radarima, radarima u sistemima video nadzora i uređajima za merenje u vozilima bez obeležja policije - presretačima.

Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, dok će saobraćajna policija pri zaustavljanju vozila koja prekorače dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenja pojaseva za vezivanje vozača i putnika.

Prema istraživanjima Evropskog saveta za bezbednost saobraćaja, povećanje brzine kretanja za samo 5% uzrok je povećanja broja saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom za više od 20%, dok korišćenje sigurnosnih pojaseva smanjuje rizik od smrtnog ishoda za 50%.

Akcija će biti sprovedena u svim državama koje sarađuju u okviru TISPOL-a, odnosno u 28 zemalja članica Evropske unije, Švajcarskoj, Norveškoj i Srbiji.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu