Sednica gradskog parlamenta u petak 7. aprila - iKragujevac


Vesti

Nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović, zakazao je danas sedmu redovnu sednicu gradskog parlamenta za petak, 7. april. 

Na dnevnom redu naći će se deset tačaka, među kojima i predlog odluke o pokretanju inicijative za uspostavljanje saradnje sa gradovima i opštinama u slivu Velike Morave. U pitanju su gradovi Jagodina i Požarevac i opštine Rača, Batočina, Paraćin, Svilajnac, Žabari, Velika Plana i Petrovac na Mlavi. Inicijativu o saradnji, prema rečima predsednika Skupštine grada Miroslava Petrašinovaća, pokrenuo je grad Kragujevac u cilju smanjivanja zajedničkih rizika i posledica nakon elementarnih nepogoda i drugih nesreća. Saradnja će podrazumevati pripremu zajedničkih strateških i planskih dokumenata iz oblasti upravljanja rizicima.

Takođe, na dnevnom redu će se naći i odluke o izmenama i dopunama odluka kojima se postojeće odluke usklađuju sa Zakonom o prekršajima. Radi se naime o prekršajnim sankcijama odnosno novčanim kaznama koje po važećem Zakonu ne mogu da se određuju u rasponu od do određenog iznosa, već moraju da budu u fiksnom iznosu. Odbornici Skupštine grada razmatraće i izveštaje o radu ustanova kulture i ustanove socijalne zaštite za 2016. godinu.

Pred odbornicima će se naći i predlog rešenja o određivanju naziva ulice “Aleksandar Saša Čančarević“ u ulici desno od solitera Y, koja spaja ulice Daničićevu i Kopaoničku u MZ “21. oktobar“. Inicijativu je podneo Gradski odbor Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkih ratova Srbije, s obzirom na to da je Čančarević poginuo na Vukovarskom ratištu 15. novembra 1991. godine.

Na sedmom redovnom zasedanju gradskog parlamenta, rekao je Petrašinović, naći će se i predlog odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora dva javno komunalna preduzeća čiji je osnivač grad Kragujevac, a to su “Čistoća“ i “Zelenilo“.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu