ISTERAO PRAVDU: Sud mu vraća 62,5 hiljada evra plus kamatu i troškovi - iKragujevac


Vesti

 Apelacioni sud u Kragujevcu obavezao je Užice da trgovcu Ljubinku Iliću vrati depozit uzet na licitaciji za prodaju gradskog građevinskog zemljišta, danas je potvrdio gradonačelnik Tihomir Petković, i najavio da će biti smenjen gradski činovnik koji je sačinio uslove spornog konkursa.

Ilić je krajem decembra pretprošle godine, na licitaciji za plac od sedam ari u strogom centru Užica ponudio 360.000 evra i položio 62.500 evra depozita, ali je njegova ponuda, iako najbolja, odbijena zbog manjkavosti dokumentacije.

Uslov konkursa bio je da grad zadržava priloženi depozit.

Ilić je presavio tabak – u prvom postupku Osnovni sud je presudio u korist grada, ali je Apelacija presudu vratila na prvostepeni organ. Potom je Osnovni sud presudio u Ilićevu korist, tvrdeći da ne postoji zakonska osnova da grad zadrži depozit, što je Apelacioni sud i potvrdio.

Tihomir Petković je kazao da će grad pred Vrhovnim kasacionim sudom iskoristiti preostala pravna sredstva da zadrži novac.

- Ako u tome ne uspemo onaj ko je dao tumačenje da imamo pravo da zadržimo depozit neće biti na istom mestu na kome je sada - saopštio je Petković, koji nije obelodanio ime "tumača".

Prema Petkovićevim rečima, grad je u obavezi da Iliću isplati još oko 500.000 dinara na ime sudskih troškova.

Izvor: Blic.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu