MALOLETNA UČENICA UCENJIVANA NAGOM FOTOGRAFIJOM! Devojčica propatila zbog neslane šale - iKragujevac


Vesti

Ovaj neprijatni i šokantan događaj dogodio se 2015. godine u Batočini, a mi želimo da podsetimo i upozorimo sve mlade devojčice da obrate pažnju kakve fotografije izbacuju na društvene mreže, jer može doći do zloupotrebe kao u ovom slučaju i zbog nepažnje može doći do velike štete. Takođe apelujemo na roditelje da što manje izbacuju slike svoje dece na društvene mreže, jer može biti veoma opasno. Mnogi "internet predatori" u stanju su da godinama komuniciraju sa decom pre nego što počnu da maltretiraju, ucenjuju i prete. Internet, daje mogućnost pedofilima da se predstavljaju lažno preko lažnih profila dok ne zadobiju poverenje deteta, a uglavnom su žrtve devojčice u tinejdžerskom dobu.

Među đacima jedne škole u Batočini, pojavile su se fotografije na kojima je maloletna učenica razgolićena, a ono što je još gore, te slike su stigle na mobilne telefone nekih učenika, zbog čega se pretpostavlja da se radi o zloupotrebi, odnosno da su one obrađene i napravljene foto-montažom.

Prema rečima jednog od roditelja, deca su fotografije prvo pokazala razrednom starešini, a nakon toga je obaveštena policija, koja radi na slučaju, i Centar za socijalni rad.

- Uplakana devojčica je objašnjavla da su njene fotografije zloupotrebljene i da je reč o foto-montaži – rekao je roditelj koji je želeo da ostane anoniman.

Branislav Pavlović, direktor Centra za socijalni rad, rekao je da je upoznat sa ovim slučajem.

– Reč je o dobrom detetu koje je, uprkos svim nedaćama, dobar đak. Verujem da je to nečija spletka i nameštaljka, ali za sada ništa ne mogu da tvrdim dok se ne završi istraga. Mislim da je dete dosta propatilo i da joj se, ni krivoj ni dužnoj, na nejaka pleća svaljuje još jedna teška neprijatnost – rekao je za Večernje Novosti Pavlović.

Prema sumnjama, najverovatnije se radi o neslanoj tinejdžerskoj šali.

Slučaj je u nadležnosti Višeg tužilaštva.

Izvor: Telegraf

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu