Grad finansira ispitivanje bezbednosti proizvoda na pijacama - iKragujevac


Vesti

Zahvaljujući sredstvima koja će biti izdvojena iz budžeta grada, u iznosu od blizu 500 000 dinara, Institut za javno zdravlje u 2017. godini obavljaće ispitivanje bezbednosti poljoprivrednih proizvoda koji se prodaju na kragujevačkim pijacama.

Takve analize obavljaju se od 2005. godine, a pod kontrolom će biti poljoprivredni proizvodi biljnog i životinjskog porekla odnosno mikrobiološke analize i analize na prisustvo teških metala i pesticida.

Pored toga, na sednici Gradskog veća donet je i program za prevenciju posledica elementarnih nepogoda i planiranje odbrane u tekućoj godini, kao i program održavanja komunalne infrastrukture. Gradsko veće je dalo saglasnost za zaključivanje ugovora o poveravanju poslova održavanja čistoće javnih površina i održavanja gradskih ulica, odvođenja atmosferskih voda i zimske službe sa JKP “Čistoća“, kao i sa JKP “Vodovod i kanalizacija“ kome će biti povereni poslovi na održavanju javnih česmi i fontana. Ugovori o održavanju gradskih grobalja biće sklopljeni sa JKP “Gradska groblja“, a poslovi održavanja zelenih površina ugovorom će biti povereni JKP “Zelenilo“.

Gradsko veće utvrdilo je i predlog rešenja o određivanju naziva ulice Aleksandar – Saša Čančarević i uputilo Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje. Reč je o ulici koja spaja Daničićevu i Kopaoničku ulicu u MZ “21. oktobar“ i koja je trenutno bez naziva. Inicijativu je podneo Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkih ratova Srbije – gradski odbor u Kragujevcu. Aleksandar – Saša Čančarević poginuo je na vukovarskom ratištu 15. novembra 1991. godine i time bi se trajno sačuvala uspomena na Sašinu veliku ljubav prema otadžbini i slobodi.

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu