GRIP ZATVARA VRATA ŠKOLE: Danas odluka o produženju raspusta - iKragujevac


Vesti

Grip hara Srbijom! Čak toliko, da će danas nadležni odlučivati da li će školarcima biti produžen raspust posle 9. januara.

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Nišu leži dvoje pacijenata, od kojih je jedan već na respiratoru, dok je drugi za nijansu u boljem stanju. Za 100 odsto povećan je broj obolelih od gripa u prestoničkom Domu zdravlja “Stari grad”, a u Kostolcu su prekjuče građani čekali na red ispred tamošnjeg Doma zdravlja jer je čekaonica bila premala da ih sve primi.


Prema poslednjim, prednovogodišnjim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, od te bolesti umrlo je četvoro pacijenta, dok je prijavljeno 50.473 obolelih.

Proglašena je epidemija u Požarevcu, prijavljena je u Beogradu, a svoja vrata za posete pacijentima već su zatvorili VMA i beogradski Urgentni centar.

Mladen Šarčević, ministar prosvete, razmišlja o produženju raspusta školarcima, pa će o tome danas razgovarati sa ministrom zdravlja dr Zlatiborom Lonačarom.

– Na današnjem kolegijumu sagledaćemo celokupnu situaciju, a u naredna tri dana donećemo odluku da li će se učenici vratiti u klupe 9. januara. U zavisnosti od podataka Ministartva zdravlja i onoga što bude rekao ministar Lončar, mi ćemo doneti svoje odluke – naveo je za Alo ministar Šarčević.

Dr Berislav Vekić, državni sekretar u Ministartvu zdravlja, juče je rekao da čekaju najnovije podatke sa terena od Institua “Batut”, koji bi trebalo da budu gotovi najkasnije danas pre podne.

Kako je već objavljeno, u Srbiji su u cirkulaciji virusi gripa H3N2 i influеncа tip B.

 

 

Izvor: Telegraf.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu