Danica Marinković izabrana za člana Agencije za borbu protiv korupcije - iKragujevac


Vesti

Skupština Srbije izabrala je danas Danicu Marinković (1951) ove godine penzionisanog sudiju Apelacionog suda u Kragujevcu za člana Agencije za borbu protiv korupcije.

Marinkovićevu je na tu funkciju predložila poslanička grupa SNS-a, a za njen izbor glasala su 164 poslanika, šest je bilo protiv, a sedam ih nije glasalo.

Danica Marinković bila je, između ostalog, sudija Okružnog suda u Prištini od 1984. do 1994. godine, a široj javnosti je poznata po istragama vezanim za zločin u Klečkoj, kao i za događaje u Račku. Račak je bio povod za bombardovanje naše zemlje, Marinkovićeva je u Hagu svedočila u korist odbrane , a zahvaljujući njenom svedočenju, Račak je skinut sa optužnice svim Srbima, koji su za njega bili optuženi.

Poslanici su julče za nove članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije izabrali Gorana Petrovića na predlog univerziteta akreditovanih u Srbiji i Radoja Kujovića, koga su predložila udruženja za ostvarivanje slobode izražavanja i zaštitu dece.

Za člana Saveta guvernera Narodne banke Srbije Skupština je izabrala Stojana Stamenkovića, a za članove Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki izabrane su Jelena Stojanović i Svetlana Ražić.

Poslanici su izabrali i Čedomira Radojčića za člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu