ONI VOLE KRAGUJEVAC: Njima je otvoren ceo svet, ali su odlučili da žive i rade u svom rodnom gradu - iKragujevac


Vesti

Ivana Knežević ima 42 godine, inicijalno je u Beogradu završila istoriju umetnosti, a potom u Dablinu koledž "Product management", biznis školu za sticanje znanja o upravljanju projektima. U kompaniji FCA Srbija (FIAT CHRYSLER AUTOMOBILES SRBIJA) je odgovorna za proizvodnju svetske klase.

- U pitanju je posao koji se odnosi na konstantno poboljšanje u procesima. U kontinuitetu svi procesi moraju da se stalno poboljšavaju, i to je karakteristika u svim Fiatovim fabrikama. Mi smo trenutno "srebrna fabrika" u metodologiji "svetske klase", što je veliki uspeh, jer se do toga stiglo za dve i po godine. Idemo ka zlatu, u sistemu koji obuhvata procese, bezbednost, kvalitet... Na ovome počiva celokupna proizvodnja - priča Ivana Knežević.

Marko Ćuković ima 35 godina, diplomirao je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Diplomirani je inženjer saobraćaja. Radi kao rukovodilac odeljenja kontrole materijala - delova za proizvodnju automobila.

- Moj prvi posao nije bio u kompaniji FCA Srbija, ali me je ova kompanija u kojoj sam sada zadržala zbog mogućnosti koje pruža. Želeo sam da odem iz Kragujevca, da se osamostalim, da vidim druge sredine. Radio sam u Novom Sadu, i u Beogradu, ali kada mi se ukazala prilika da radim u svom gradu, nisam je odbio. Na taj način sam uskladio i privatni i poslovni deo svog života i posvetio se radu u automobilskoj industriji, koja spada u najsloženije. Veoma sam zadovoljan što imam mogućnost da radim u najmodernijoj fabrici, a na 15 minuta od kuće i porodice - objašnjava Marko Ćuković.

Ivana Knežević kaže da je "radila i u Dablinu i u Beogradu", ali je posao u kompaniji FCA Srbija vratio u rodni grad.

- Ostvario se moj san da živim u kući u kojoj sam rođena, jer me je Fiat doveo da radim u multinacionalnoj firmi, dao mi je šansu da se razvijam, da putujem i da kroz sagledavanje drugih naših kompanija mogu da saznam nešto novo i lokalno primenim. U Kragujevcu su moji roditelji, moje sestre, i njihove porodice. Ovaj grad ima tu prednost da u 21. veku, kada je vreme skuplje od svega, pruži mnogo, iako nije veliki grad - objašnjava Ivana Knežević.

Kako kažu Ivana i Marko, "Kragujevac ima prednost nad svim gradovima na svetu zato što je to njihov zavičaj".

Ovi mladi ljudi imaju planove za dalje napredovanje. Marko kaže da ne "razmišlja o odlasku", već da želi da "ostane u istoj kompaniji, i da se tu razvija, da i dalje uči, i da tu napreduje". Sa njim se slaže i Ivana, i poručuje: "Vidim da svi idemo napred, i da smo sve bolji i bolji. Zato sam izabrala da ostanem ovde".

Izvor: Telegraf

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu