MANIJAK NA SLOBODI: Pretio je sudiji da će mu ODSEĆI GLAVU i doneti u sud! - iKragujevac


Vesti

Sudija Osnovnog suda u Topoli Milan Mesarović zbog ovih pretnji podneo je prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti protiv Ivanovića. Policija ga je privela i Radisav Ivanović je svoje pretnje ponovio, ali je nakon privođena na saslušanje kod tužioca pušten na slobodu.

- Osumnjičeni je 9. novembra ove godine, pred zamenikom Apelacionog suda u Kragujevcu naveo da garantuje da Milan Mesarović neće imati glavu i da će tu glavu doneti u sud. To je pretnja, a osumnjičeni je saslušan 8. decembra ove godine, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Sudija za prethodni postupak odbio je da okrivljenom odredi pritvor. Određena je mera zabrana prilaska i komuniciranja, kojom Radisav ne sme da se približi sudiji na udaljenost manju od 100 metara. Tužilac je podneo žalbu, ali je ona juče odbijena - izjavila je portparol Osnovnog tužilaštva Marija Mladenović.

Sam Mesarović kaže da strahuje i to ne bez razloga.

- Pitam se koji razlog treba da postoji da bi neko bio u pritvoru. Ja imam policijsko obezbeđenje nakon toga 24 sata. Ali, taj čovek je na slobodi. Nikada mi niko nije pretio i sada sam u strahu. Neko ko je javno rekao da će da mi odseče glavu, slobodno šeta - kaže Mesarović.

Ivanovića je inače Mesarović pre sedam godina osudio za krivično delo teške telesne povrede.

- On je u selu Krćevac kod Topole 2009. sekirom više puta udario čoveka. Naneo mu je teške telesne povrede, polomio je oštećenom ruku i udarao ga je po leđima. Dao sam mu uslovnu kaznu, nije išao u zatvor. Posle toga ga je oštećeni tužio za nadoknadu nematerijalne štete. Taj postupak je završen i on je morao da plati. Tek sada kada mu je stigao račun sa svim kamatama jer nije platio na vreme ono što duguje, setio mene i otišao u Apelacioni sud - priča Mesarović svoje muke.

Zakleo se na dečjem grobu

Mesarović kaže da je Ivanović u Apelacionom sudu istakao da će mu "odseći" glavu i da se zakleo na dečjem grobu da će tako da bude". On dodaje da nikada u svojoj karijeri nije dobijao takve pretnje, ali, kako sam kaže, "ni kriv ni dužan, ako se ovako nastavi, može da ostane "bez glave".

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu