Najveća srpska ljubavna priča stiže u Kragujevac! Ekipa filma "SANTA MARIA DELLA SALUTE" u Cineplexxu - iKragujevac


Vesti

Druženje sa ekipom filma „Santa Maria della Salute“ u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza, zakazano je za četvrtak, 22. decembar na projekciji od 20:30 sati. Tim povodom deo glumačke i autorske ekipe pokloniće se publici, dok će nakon filma ekipa biti na raspolaganju novinarima za intervjue i izjave. Režiju filma potpisuje Zdravko Šotra, a glavne uloge tumače Vojin Ćetković i Tamara Aleksić. 

Ekipu filma čine još i Nebojša Ilić, Aleksandar Berček, Dejan Lutkić, Sloboda Mićalović, Aleksandar Đurica, Nebojša Dugalić, Joakim Tasić, Nela Mihajlović, Srdjan Timarov, Miki Krstović, Svetlana Bojković, Nebojsa Kundačina, Radoje Čupić, Milica Grujičić, Tihomir Stanić.

Priča o Lazi Kostiću počinje u Veneciji, pred crkvom Santa Maria della Salute, zbog koje se pesnik u mladosti pesmom ljutio na dužda što je za gradnju te crkve posekao silne šume u našim krajevima. Ovo je emotivna ispovest o najvećoj srpskoj ljubavnoj priči, o odnosu najvećeg pesnika srpske književnosti i mlade, učene, prelepe Lenke Dunđerski. Film nas vodi kroz život i unutrašnju borbu velikog i „drukčijeg“ čoveka, pesnika, prevodioca, doktora prava, novinara… U poznom dobu, Lazi će se duh Lenke Dunđerski i crkva Santa Maria della Salute među sobom preplitati i dovesti do stvaranja njegove najčuvenije pesme

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu