OPREZ: Saobraćajna kontrola povećana i za najmanju sitnicu će vas KAZNITI! - iKragujevac


Vesti

Pažnja! Počinju praznične kontrole.

U cilju veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, saobraćajci će u narednom periodu, a naročito u vreme predstojećih slavlja i novogodišnjih praznika, sprovesti pojačane kontrole sa akcentom na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila na putu, upravljanje vozilom pod uticajem alkohola, nekorišćenje sigurnosnog pojasa, kao i neposedovanje propisane opreme u vozilu (zimska oprema, prva pomoć, sigurnosni trougao i slično), i tom prilikom neće tolerisati nepoštovanje propisa.
Brzina će se meriti u dnevnim i noćnim uslovima ručnim radarima, radarima u sistemima video nadzora i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, tzv. "presretačima".

U toku ove godine, otkriveno je više od 300.000 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila na putu, isključeno je oko 50.000 vozača pod uticajem alkohola, otkriveno je 160.000 prekršaja nekorišćenje sigurnosnog pojasa, kao i više od 17.000 prekršaja tehničke neispravnosti i neposedovanja propisane opreme u vozilu od čega značajan broj čine prekršaji neposedovanje ili isteka važnosti prve pomoći.
Apelujemo na sve učesnike da poštuju saobraćajne propise, a posebno da ne čine prekršaje prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila na putu, da ne voze pod uticajem alkohola, da koriste sigurnosni pojas, kao i da posedu propisanu opremu u vozilu (zimsku opremu, prvu pomoć, sigurnosni trougao, i sllično), jer će saobraćajna policija u narednom periodu inenzivirati rad na otkrivanju ovih prekršaja.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu