KG: Poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje Ugovora o saradnji između Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i grada Kragujevca na realizaciji pomoći za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu, kroz dodelu pomoći pri kupovini seoskih kuća sa okućnicom i dodatne pomoći namenjene za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju seoske kuće sa okućnicom.

U skladu sa Javnim pozivom Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije od 23. novembra 2016.godine, Kragujevcu je bespovratno dodeljeno 3,5 miliona dinara. Grad Kragujevac se obavezuje da učestvuje u pomoći sopstvenim sredstvima u iznosu od deset posto što je 339 hiljada dinara. Iznos namenskih sredstava ne može biti veći od 1.330.000 po porodičnom domaćinstvu korisnika i to: 1.150.000 za pomoć pri kupovini seoske kuće sa okućnicom i 180.000 dinara za nabavku građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju predmetne kuće.

Gradsko veće dalo je i saglasnost Gradskoj upravi za investicije da zaključi Ugovor o uslugama zimskog održavanja lokalnih puteva sa JKP “Čistoća“ koji podrazumeva dežurstvo, uklanjanje snega sa kolovoza i posipanje solju, razbijanje leda kao i odvoz snega i leda.

U skladu sa Programom raspodele sredstva za subvencije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama grada Kragujevca u 2016. godini, Javnom preduzeću “Urbanizam“ odobrena su sredstva u ukupnom iznosu 11.569.625 dinara za isplatu novčanih naknada i otpremnina za potrebe racionalizacije.

Na sednici doneta je i odluka da grad Kragujevac snosi troškove postupka izdavanja odobrenja za privremeni boravak deset studenata – stranih državljana, iz grada pobratima Jerihona (Palestina) koji su uspešno upisali narednu godinu na jednom od fakulteta Univerziteta u Kragujevcu. 

 

izvor: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu