Sudija iz Topole dobio policijsko obezbeđenje zbog pretnje da će biti ubijen odsecanjem glave! - iKragujevac


Vesti

Sudija Milan Mesarović je dobio policijsko obezbeđenje 24 sata a zbog pretnje okrivljenog da će mu odseći glavu i doneti u sud.

Milan Mesarović, sudija Osnovnog suda u Topoli, zbog pretnji Radisava Ivanovića, koji je rekao da “garantuje da sudija Milan Mesarović neće više imati glavu, koju će on doneti u sud”, podneo je prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti.

Policija ga je privela i Ivanović je svoje pretnje ponovio, ali je nakon privođenja na saslušanje kod tužioca pušten na slobodu.

– Osumnjičeni je 9. novembra ove godine, pred zamenikom Apelacionog suda u Kragujevcu, naveo da garantuje da Milan Mesarović neće imati glavu i da će tu glavu doneti u sud. To je pretnja, a osumnjičeni je saslušan 8. decembra ove godine, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu – izjavila je portparol Osnovnog tužilaštva Marija Mladenović, pa dodala:

– Sudija za prethodni postupak odbio je da okrivljenom odredi pritvor. Određena je mera zabrana prilaska i komuniciranja, kojom Radisav ne sme da s približi sudiji na udaljenost manju od 100 metara. Tužilac je podneo žalbu, ali je ona juče odbijena.

Sam Mesarović kaže da strahuje i to ne bez razloga.

– Pitam se koji razlog treba da postoji da bi neko bio u pritvoru. Ja imam policijsko obezbeđenje nakon toga 24 sata. Ali, taj čovek je na slobodi. Nikada mi niko nije pretio i sada sam u strahu. Neko ko je javno rekao da će da mi odseće glavu, slobodno šeta – kazao je Mesarović.

Ivanovića je inače Mesarović pre sedam godina osudio za krivično delo teške telesne povrede.

– On je u selu Krćevac kod Topole 2009. sekirom više puta udario čoveka. Naneo mu je teške telesne povrede, polomio je oštećenom ruku i udarao ga je po leđima. Dao sam mu uslovnu kaznu, nije išao u zatvor. Posle toga ga je oštećeni tužio za nadoknadu nematerijalne štete. Taj postupak je završen i on je morao da plati. Tek sada kada mu je stigao račun sa svim kamatama jer nije platio na vreme ono što duguje, setio se mene i otišao u Apelacioni sud – priča Mesarović svoje muke.

Inače, Mesarović je kazao da je Ivanović u Apelacionom sudu istakao da će mu “odseći galvu i da se zakleo na dečjem grobu da će da bude tako”. On je dodao da nikada u svojoj karijeri nije dobijao takve pretnje, ali kako kaže, “ni kriv ni dužan, ako se ovako nastavi, može da ostane bez glave”.

(iKragujevac/Telegraf.rs / Blic)

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu