ĆAO, ŠUMADIJO: Verko se udružuje sa Bošnjacima- prioritet koalicije razvoj Sandžaka - iKragujevac


Vesti

Ovo je početak naše saradnje i uskoro bi trebalo da se sastanemo i sa liderom Pokreta za Krajinu Boškom Ničićem, koji ima veliku podršku u istočnoj Srbiji, rekao je u Novom Pazaru predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin nakon razgovora sa predsednikom grupacije Zajedno za Šumadiju, Veroljubom Stevanovićem.

Ugljanin i Stevanović smatraju da bi regionalne stranke trebalo da imaju zajedničkog kandidata na predstojećim predsedničkim izborima, ali još uvek nisu razmatrali ko bi mogao da bude njihov kandidat.

Istog dana otvoreno je progovoreno o mogućoj koaliciji između dve najveće bošnjačke partije, Sandžačke demokratske partije (SDP), čiji je osnivač potpredsednik Vlade Srbije Rasim LJajić i SDA Sandžaka. Lider SDA Ugljanin je potvrdio da njegova stranka hoće da uđe u vlast u Novom Pazaru, gde je vladajuća SDP, ali da još uvek čeka odgovor na program koji im je poslao.

Da se pregovara sa SDA o formiranju koalicija potvrdio je i Ljajić jer će "to značiti stabilnost u Sandžaku i iza toga stoji 85 odsto bošnjačke populacije". Prilikom nedavnog boravka u Turskoj, LJajić je tamošnjim medijima rekao da ima nameru da napravi dogovor sa Ugljaninovom SDA "pa ako postoji spremnost i sa njihove strane, voljni smo da napravimo dogovor koji će značiti stabilnost u Sandžaku i to uspostavljanjem koalicija u svim sandžačkim opštinama". Naglasio je da "predmet dogovora sa SDA Sandžaka treba da budu tačke za koje postoji razumevanje, tačke koje spajaju i doprinose poboljšanju opštih uslova".

- Prioritet je razvoj Sandžaka, infrastruktura, ekonomija i teme koje znače poboljšanje kvaliteta života. Političke razlike treba da postoje, ali je važno da nema zle krvi i teških reči, naveo je Ljajić.

 

Izvor:  Danas

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu