Uskoro izvoz Fiat-a u Evroazijsku uniju - iKragujevac


Vesti

Državno-privredna delegacija, predvođena predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem otputovala je u Kazahstan. Jedna od tema razgovora biće i izvoz „fijata” u Evroazijsku uniju, koju čine Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija i Kirgistan.

Sudeći prema izjavi potpredsednika vlade Rasima Ljajića, izvoz „fijata” u zemlje unije biće moguć ako postoji politička volja. Kako je rekao, postoji mogućnost da „fijat” izvezemo, čak iako su sirovine pretežno uvozne.

„Zato što su oni već imali sporazum sa Vijetnamom koji omogućuje to za neke proizvode koji nemaju 50 odsto domaće sirovine. Ako postoji politička volja da se to uradi, to će biti moguće”, istakao je Ljajić.

Na pitanje da li Rusi pitaju da li je „fijat” uopšte srpski proizvod, Ljajić je odgovorio potvrdno. Ali i dodao da u ovoj fazi pregovora to pitanje još nije na dnevnom redu. Ljajić je rekao i da je naša pregovaračka pozicija da zadržimo početni sporazum koji imamo sa Rusijom i koji bi se odnosio na ceo evroazijski region.

„Poslali smo spisak proizvoda za koje bismo voleli da budu na listi. Tražimo da se doda ’fijat’, sedam vrsta sira, živinsko meso, cigarete i šećer”, rekao je on.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu