VENČANJE IZ BAJKE na Oplencu (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Oplenac je mesto o kojem se danas u Srbiji najviše priča. Razlog je venčanje princa Mihaila Karađorđevića i njegove dugogodišnje devojke Ljubice Ljubisaveljević. Pogledajte šta se sve dešavalo u Topoli, od dolaska prvih gostiju do izlaska mladenaca iz crkve.

Sat vremena pre venčanja u crkvu Svetog Đorđa na Oplencu počele su da pristižu prve zvanice. Čekao ih je crveni tepih i deca u narodnoj nošnji.
Sam doček je bio u duhu tradicije, kako dolikuje, ali i kako se očekivalo.
 Crvenim tepihom su prošetali i članovi kraljevske porodice Karđorđević, princ Aleksandar II Karađorđević i princeza Katarina Karađorđević.

Na venčanju su pored članova porodice, bili i brojni prijatelji, a među njima i slikar Cile Marinković i njegova ćerka Danica Marinković. Ceremoniju je ispratio i veliki broj crkvenih zvaničnika.

A onda je stigla i predsednica Savezne skupštine Maja Gojković. Bež-crna kombinacija je bila njen izbor za venčanje.


Dolazak mladenaca se čekao sa velikim nestrpljenjem. I pojavili su se, mlada u raskošnoj venčanici i elegantni mladoženja.
Nekima treba mnogo vremena da osvoje simpatije, Ljubici i Mihailu je trebalo desetak dana da najpre svojom ljubavnom pričom, a danas i venčanjem ostave sjajan utisak na domaću javnost.

Venčanje su mediji u Srbiji pratili iz minuta u minut. Zabeležen je i prvi poljubac mladenaca. A par je venčao episkop istočnoamerički gospodin Irinej.

Na Oplencu je počela jedna ljubavna bajka. Dugogodišnja ljubavna veza Mihaila i Ljubice danas je krunisana brakom. Odavno jedan par nije privukao ovoliko pažnje.

A kada se crkvena ceremonija završila, došlo je vreme za grupnu fotografiju mladenaca sa svim gostima, za jednu vrednu uspomenu!

Mladenci su se nakon crkvenog venčanja oldtajmerom uputili za Beograd. Slavlje se danas nastavlja na Belom dvoru.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu