Ministarka Ana Brnabić posetila Batočinu - iKragujevac


Vesti

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić posetila je danas Opštinu Batočina i u razgovoru sa sa Predsednikom opštine Batočina, Zdravkom Mladenovićem i njegovim saradnicima upoznala se sa problemima koje ima Opština Batočina. 

Čelnici lokalne samouprave i ministarka su dotakli mnoge teme, počev od finansijskog stanja opštine, a glavni akcenat je stavljen na jedan od gorućih problema opštine, vodosnabdevanje.

- Uz puno razumevanje ministarke očekujem da će svi ti problemi koji su nastali u nekom prethodnom periodu biti sanirani, i da će ova opština biti ono što je zaista bila u nekom prethodnom periodu, a to je industrijski zamajac čitave Šumadije, izjavio je Predsednik opštine Batočina, Zdravko Mladenović, izražavajući zahvalnost ministarki Brnabić što je u rekordno kratkom roku od postavljenja odvojila vreme da poseti Opštinu Batočinu.

Kako je glavni akcenat posete bio na vodosnabdevanju, ministarka je obišla područja odeljenja Osnovne škole „Sveti Sava“ u Brzanu i Žirovnici, gde je od strane direktorke škole Snežane Đorđević upoznata sa stanjem u toj ustanovi, kako sa vodonabdevanjem tako i sa drugim stvarima neophodnim za rad škole.

- Moj posao je da budem ovde, a realno, situacija je dosta teška i meni je stvarno neverovatno da smo imali neke lokalne vlasti koje su ostavile opštinu, koja je na fantastičnom geografskom položaju u Centru Srbije, blizu Beograda i Kragujevca, u tako lošoj situaciji, u 21. veku, gde 32 procenata građana nema vodu i gde je snabdevanje vodom iz bunara i iz tih bunara voda je tehnički neispravna, istakla je ministarka Brnabić i dodala će opštinsko rukovodstvo imati puno podršku ministarstva u rešavanju problema sa kojima se susreću.

Prilikom posete Žirovnici, ministarka je obišla i lokaciju koja je planirana za novu industrijsku zonu pri čemu je istaknuto da je ona na izvanrednom mestu, blizu Kragujevca i da će po adekvatnom infrastrukturnom opremanju biti jedna od najistaknutijih industrijskih zona u Srbiji.

Meštani Žirovnice su takođe upoznali ministarku saproblemima sa kojima se oni susreću, gde je takođe akcenat stavljen na vodosnabdevanju i problemu lokalnih puteva i uređenja kanala. 

 

izvor/foto: sobatocina.org.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu