KRAGUJEVAC: Radomir ukinuo Verkov harač! - iKragujevac


Vesti

Šest godina unazad, od januara 2010. godine, građani Kragujevca su bili prinuđeni da plaćaju naknadu za priključivanje na daljinsko grejanje. Sada je tome došao kraj.

Gradsko veće Radomiira Nikolića je na održanoj sednici ukinulo odluku Gradskog veća Veroljuba Stevanovića od 29. januara 2010. godine, koja se tiče određivanja visine naknade za priključak na sistem daljinskog grejanja u Kragujevcu.

Iznos tog, slobodno možemo reći, harača, bio je 2000 dinara po KW ( bez PDV – a ).

Ukidanjem ove Odluke, stvaraju se uslovi za priključenje novih korisnika na sistem daljinskog grejanja “Energetika“ doo Kragujevac bez naknade za priključak.

Korisnici su i dalje u obavezi da snose investicione troškove izgradnje priključka-samog priključnog toplovoda i toplotne podstanice koje u celosti finansira vlasnik ili investitor objekta koji se priključuje na sistem daljinskog grejanja.

Ova odluka, u skladu sa zakonom, stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u “Službenom listu grada Kragujevca“, a ovaj solidan iznos će, umesto u nepovrat kao što je to ranije bio slučaj, otići u džepove građana i više nego zadovoljnih ovom odlukom.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu