STRAŠNA SMRT U ARANĐELOVCU: Starca ubio kontejner - iKragujevac


Vesti

Filip Veličković (92) iz sela Garaši kod Aranđelovca preminuo je kada ga je metalni poklopac kontejnera udario dok je preturao po njemu.

Starac koji je tražio hleb i ostatke hrane zadobio je teške povrede glave i preminuo na licu mesta.

Nesreća se dogodila juče oko 11 časova kod glavne autobuske stanice u Aranđelovcu, pred stotinak prolaznika.

Prema izjavama svedoka, dok je Filip tražio otpatke hleba, poklopac kontejnera težak nekoliko desetina kilograma pao je na njega. Jedan od očevidaca iz obližnjeg bifea, koji je pritrčao da pomogne, kaže da je još bio živ kad su stigla kola Hitne pomoći.

- Potrčali smo da pomognemo starcu, kojem je krvarila glava. Još je davao znake života, lekari su veoma brzo stigli, ali je nesrećnik ubrzo preminuo - priča jedan od očevidaca.

Radnik obližnje prodavnice kaže da se već godinama oko nekoliko kontejnera okupljaju razni ljudi.

- Neki traže plastične boce, drugi papir, metalne kutije, traže i hranu koja se ovde dosta baca. Često im i mi i radnici obližnjih kafana i bifea bacamo ostatke. Šta će, jadni ljudi, tera ih muka. Filipa smo upamtili jer je isključivo skupljao hleb. Nisam siguran da li ga je jeo ili nosio kući za stoku.

Stanari okolnih zgrada potvrdili su da oko ovih kontejnera ima mnogo beskućnika prosjaka.

- Ovo je jedan od najprometnijih delova grada. Od pet ujutru do ponoći ovde je veliki broj ljudi i mnogo je beskućnika i prosjaka. Pogledajte, tri mlade žene s malom decom danima prose! Često se među sobom pokoškaju. Znam da se pre nekoliko godina jedan prosjak smrzao, pravo je čudo što ih nije stradalo više. Ili ih možda, kad ih nađu, bez buke uklone. Primetili smo samo da nekih osoba koje dugo viđamo odjednom nema - kaže Ružica J., koja živi u susednoj zgradi i koja je svedok potresnih priča koje je viđala pored kontejnera.

 Nesrećni Filip je iz obližnjeg sela Garaši, svojevremeno je radio u preduzeću za puteve, gde je ostvario penziju.

- Dva puta se ženio. Iz prvog braka ima dve ćerke. Jedna je udata, ima unučiće, ali deca ko deca, svako gleda sebe. Kad mu je preminula druga žena, ostao je sam. Povremeno je odlazio kod ćerke. Bio je pokretan za svoje godine, jedino ga je sluh izdao. Koliko znam, nijedan lek nije pio - kaže jedan od Veličkovićevih komšija.

On dodaje i da je nesrećni čovek pio alkohol, ali je poslednjih dana prestao, kao i da je često odlazio da pretura po kontejnerima.

- Potiče iz situirane porodice. Mislim da je psihički oboleo i da je to možda razlog što je uzimao hranu iz kanti za smeće - kaže komšija nastradalog.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu