Pronađeno telo jednog od dva dečaka na Srebrnom jezeru - iKragujevac


Vesti

Telo jednog od dvojice braće koja su se udavila juče na Srebrnom jezeru pronađeno je danas. Telo dečaka dovezeno je čamcem i izneto na obalu Srebrnog jezera.

Ronioci Žandarmerije od juče pretražuju Srebrno jezero, u kome su se udavila braća Nikola (13) i Stefan P. (14) iz Kragujevačke Rače. Braća su se udavila juče oko 15 sati u Srebrnom jezeru, kada su upali u vodu dok su se sa drugarima iz školskog fudbalskog kluba vozili na pedalini.

Jezero je satima pretraživano uz obalu sa suprotne strane od mesta gde su dečaci iznajmili pedalinu, a na obali se nalazi i policija. Oko 14 časova, ronioci su krenuli i uz pomoć sonara da traže tela dečaka. Otac dečaka, Aleksandar bez reči i u suzama je posmatrao potragu.

Dečaci nisu imali pojaseve za spasavanje, a mesto gde su se udavili dubine je pet metara. Potraga za telima dečaka je trajala sinoć do 20 časova, a nastavljena je jutros oko osam. Neposredno pre tragedije desetorica dečaka iznajmila su dve pedaline. Dok su se vozili u dubini, Stefan je pokušao sa jedne pedaline da pređe na drugu, kada se okliznuo i upao u vodu. Kako bi spasao starijeg brata, u jezero se odmah bacio i Nikola, ali nažalost, nijedan ni drugi nisu isplivali.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu