KG: Gradsko veće donelo nekoliko odluka! - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće, na danas održanoj sednici usvojilo je zaključak o pokretanju Inicijative za izradu izmene i dopune dela Plana generalne regulacije “Centar-Stara varoš“ u ulici Kralja petra I. Ovaj posao biće poveren JP “Direkcija za urbanizam“, a troškove izrade plana snosiće investitori “Nova Sicilijana“ i Advokatska komora Kragujevca.

Veće je odobrilo zaključenje Ugovora o izradi i sprovođenju projekta parcelacije/preparcelacije za pristupne saobraćajnice za most na Grošničkoj reci između grada Kragujevca i JP “Direkcija za urbanizam – Kragujevac“.

Data je saglasnost na zaključenje ugovora o pružanju usluge vantelesne oplodnje u Specijalnoj bolnici za ginekologiju “Jevremova“ sa porodilištem Beograd i Opštoj bolnici Valjevo sa gradom Kragujevcom čime je proširen izbor klinika za parove koji se odluče da iskoriste mogućnost četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje koji finansira grad Kragujevac.

Gradsko veće, na osnovu zahteva Ministarstva unutrašnjih poslova – Sektora za vanredne situacije – Uprave za vanredne situacije Kragujevac, odobrilo je izvođenje radova na asfaltiranju platoa za skladištenje elektro-agregata velike snage u dvorištu Operativnog centra u Kragujevcu, u ulici Kragujevačkog oktobra. Agregati su dobijeni kao donacija od Sektora za vanredne situacije Republike Srbije.

Za potrebe organizovanja 13. Šumadijskog sajma poljoprivrede koji se održava na “Šumadija sajmu“ od 8. do 11. septembra, odobrena su sredstva u iznosu 1 100 000 dinara Društvu sa ograničenom odgovornošću za turizam, ugostiteljstvo i sajamske manifestacije “Šumadija sajam“. Udruženju proizvođača voća “Šumadija voće“ iz Čumića odobreno je 70.000 dinara za organizovanje Izložbe voća i stonog grožđa u okviru 13. Šumadijskog sajma poljoprivrede.

Rešenjem Gradskog veća obrazovana je Komisija za rodnu ravnopravnost.Odlukom Gradskog veća, Rukometnom udruženju “Radnički 1964“ iz Kragujevca odobrena su sredstva u iznosu od 3.500.000 dinara kao podrška za učešće u jesenjem delu takmičenja u Prvoj ligi Zapad.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu