GRAD KRAGUJEVAC: Predstavljen projekat energetske efikasnosti IEEDR - iKragujevac


Vesti

Projekat “Poboljšanje energetske efikasnosti u lokalnim samoupravama dunavske regije - IEEDR“ koji je Konkursom za projekte u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja grad podržao, a čiji je glavni nosilac Udruženje EkoEnergija iz Kragujevca, predstavljen je danas u zgradi Gradske uprave.

Član Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine Zoran Prokić istakao je da Udruženje EkoEnergija sinonim za profesionalizam, dobru organizaciju, efikasno poslovanje i kvalitetan rad što potvrđuju projekti i sredstva koja za njih dobijaju od Evropske Unije i fondova za energetsku efikasnost kao i njihova saradnja sa državama u regionu, rekao je Prokić.

Start projekat, Udruženje EkoEnergija realizovalo je uz podršku “START – Danube Region Project Found“ i “EuroVienna – EU-consulting&management GmbH“ kao donatora. Partneri na realizaciji projekta bili su Društvo za oblikovanje održivog razvoja DOOR iz Zagreba, Udruga Cezar iz Rijeke i Lokalna energetska agencija GOLEA iz Nove Gorice.

Cilj projekta je poboljšanje stanja i rada u domenu energetske efikasnosti u lokalnim samoupravama. Tokom realizacije urađena je procena trenutnog stanja, što je omogućilo utvrđivanje slabih tačaka i načina za sistematsko unapređenje u postojećem sistemu - objasnio je dipl. inž. mašinstva Predrag Zbiljić, predstavnik Udruženja za promovisanje energetske efikasnosti i zaštite životne sredine EkoEnergije i dodao, da je grad Kragujevac do sada bio saradnik na projektu a u daljem razvoju očekuje se da pruži partnersku podršku što bi podrazumevalo investicije u unapređenje energetske infrastrukture javnih objekata ali i donošenje strateških energetskih dokumenata za grad.

Završetkom start projekta “Poboljšanje energetske efikasnosti u lokalnim samoupravama dunavske regije - IEEDR“ stvoreni su uslovi za realizovanje glavnog projekta koji bi obuhvatio sve države dunavske regije kao partnere. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu