ČUDOTVORNI IZVOR: Ovde se Kragujevčani leče i mole! (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Šumadinci ovde leče neplodnnost i mnoge druge probleme! Meštani sela Vlakča kažu da je voda sa izora Svetinja lekovita za migrene, bolesti očiju i da pomaže supružnicima bez potomstva.

Selo Vlakča se nalazi kod Kragujevca. Meštani ovog sela, iz Zavičajnog udruženja "Mihailo Petrović" su uredili stazu do izvora. Do vode se stiže skretanjem sa puta Kragujevac - Topola, desetak metara pre ulaska u selo Vlakča, a onda nizbrdo 400 metara. Voda je lekovita za migrene, bolesti očiju i za žene bez potomstva.

 Nakon desetak godina lečenja neplodnosti, bračni par iz sela Vlakča kod Kragujevca, teška srca su počeli da razmišljaju da možda treba da prihvate život bez dece. Obišli su najpoznatije lekare u Srbiji, prešli hiljade kilometara- sve zalud. Onda se setiše pradedovskih priča. Sa rukom u ruci, otšetaše do izora Svetinja, na par kilometara od kuće. Pomoliše se zaštitnici ove vode, Svetoj Petki, umiše se i utoliše žeđ. Bilo je to prošlog leta. Istom tom vodom sada umivaju malu Damjanu, koja je na svet došla pre nekoliko meseci.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu