Počela isplata otpremnina radnicima Fiata! POGLEDAJTE KOLIKO IZNOSI - iKragujevac


Vesti

Radnicima koji su se izjasnili za odlazak iz fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) u Kragujevcu danas je počela isplata otpremnina i drugih naknada.

Predsednik Samostalnog sindikata FCA Zoran Marković rekao je da je Fijat uplatio novac bankama koji će u toku dana biti na računima radnika.

Za isplatu otpremnina i odlazak iz fabrike izjasnilo oko 700 radnika, odnosno od 3.200 radnika ostalo je njih 2.500.

Radnicima koji su se izjasnili za odlazak iz fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) u Kragujevcu danas je počela isplata otpremnina i drugih naknada. Fijat, koji je sa Vladom Srbije suvlasnik fabrike u Kragujevcu, obećava i isplatu naknade u iznosu koji je do sada isplaćivan tehnološkim viškovima preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a radnicima koji odlaze iz fabrike pripada i naknada za godišnji odmor i regres za 2016. godinu.

Radnik koji ima, na primer, tri godine radnog staža u FCA dobiće otpreminu od oko 4.700 evra, a zaposleni sa 30 godina staža dobiće oko 300 evra po godini staža. Otpremine iznose od 4.800 do 14.000 evra. Otpremnina za one koji napuste fabriku iznosi 3.000 evra po radniku i jedna trećina njegove bruto prosečne zarade za poslednja tri meseca pomnožena sa godinama radnog staža.

Fijat, koji je sa Vladom Srbije suvlasnik fabrike u Kragujevcu, obećava i isplatu naknade u iznosu koji je do sada isplaćivan tehnološkim viškovima preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a radnicima koji odlaze iz fabrike pripada i naknada za godišnji odmor i regres za 2016. godinu.

Bivšim radnicima fabrike automobila Zastava koji su radni vek nastavili u FCA biće uračunat i staž proveden u Zastavi.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu