Nema više MUĆKE: Kragujevačka javna preduzeća moraju da pravdaju svaki dinar! - iKragujevac


Vesti

Kao što je odlučeno na 2. redovnom zasedanju skupštine grada, Javna preduzeća, ustanove i drugi oblici organizovanja čiji je osnivač grad Kragujevac, od sada će biti u obavezi da najmanje 80% dobiti uplate u gradski budžet.

Šta ovo znači za sama preduzeća i grad?

Dopuna odluke o budžetu grada Kragujevca za 2016. godinu, javna preduzeća, ustanove i druge oblike organizovanja čiji je osnivač grad Kragujevac obavezuje da najmanje 80% iskazane dobiti uplate u gradsku kasu.

Za vladajuću-  Srpsku naprednu stranku izvršenje budžeta nije iznenađenje, jer je kažu, gotovo identično bilo i prethodnih godina,a obaveza javnih preduzeća da deo dobiti uplate na račun grada, kako tvrde, pokazaće da li je reč o stvarnim prihodima.

Kako je pokazala praksa, do sada su finansije Javnih preduzeća bile pogodan teren za različite malverzacije, a prema rečima gradonačelnika Radomira Nikolića, vreme je da se i toe stane na put. 

Za opoziciju odluka je sporna i kako su istakli, izazvana teškim stanjem u gradskom budžetu, iako konstruktivnijih predloga sa njihove strane nije bilo, bar po ovoj tački dnevnog reda.

Zbog usklađivanja sa Zakonom o javnim preduzećima, pred odbornicima su se našle i odluke o izmeni osnivačkih akata preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad, a tokom diskusije po ovoj tački dnevnog reda se raspravljalo i o stanju gradskih finasija, nasleđenim dugovima i novim obavezama.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu