Gradsko veće usvojilo izveštaj o izvršenju budžeta - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće razmatralo je i usvojilo izveštaj o izvršenju budžeta grada Kragujevca u periodu od 1. januara do 30. juna. Ostvareni prihodi i primanja iznose 2,4 milijarde što je 25 posto od 9,5 milijardi dinara koliko je planirano Odlukom o budžetu za 2016. godinu. 

Ostvareni su izvorni prihodi u iznosu od 735 miliona dinara što je 18 posto od plana. Ustupljeni prihodi iznose 1,4 milijarde, dok je ostvarenje nenamenskih transfera 213 miliona što predstavlja ostvarenje od 50 odsto.

Rashodi i izdaci iznose 2,3 milijarde što predstavlja izvršenje godišnjeg plana od 24 procenta. Najveće učešće od 89 odsto imaju tekući rashodi 2,1 milijarda, zatim izdaci za nefinansijsku imovinu i otplatu glavnice.

Na sednici Gradskog veća utvrđeni su predlozi odluka o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju javnih i javno - komunalnih preduzeća Čistoća, Gradska groblja, Niskogradnja, Parking servis, Vodovod i kanalizacija, Zelenilo, Direkcija za urbanizam, Gradska stambena agencija i Preduzeće za izgradnju grada i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i usvajanje.

Skupštini grada upućen je i predlog Odluke o izradi Strategije zdavstvene zaštite za period 2017 – 2020. godine. Cilj tog strateškog dokumenta je unapređenje sistema zdravstvene zaštite koja treba da odgovori potrebama građana.

Na sednici Gradskog veća utvrđen je predlog odluke o izradi planova detaljne regulacije Dela gradskog jezgra uz ulicu Bore Stankovića i Branislava Nušića, zatim Crveni krst uz ulicu Svetozara Markovića i Dela naselja Desimirovac – potes Gluvać. Odbornicima su na razmatarnje i usvajanje prosleđeni planovi generalne regulacije Naselja Dobre vode – Bubanj, Naselja Uglješnica sa Avalom – Goliš – Lipe, Naselja Vinogradi i Nova kolonija – Pivara.

Gradsko veće utvrilo je i predlog odluke o dopunama Odluke o obezbeđenju uslova za rad odbornika i odborničkih grupa u Skupštini grada. Ukoliko odbornici usvoje taj predlog pravo na obezbeđenje prostora za rad imaće i političke organizacije koje imaju gradsku organizaciju, kontinuitet u radu i višegodišnje političko delovanje na teritoriji grada. Prostor će, kako je predlogom predviđeno, biti obezbeđen iz raspoloživog poslovnog prostora nad kojim je nosilac prava korišćenja odnosno svojine Grad, mesna zajednica ili pravni subjekt čiji je osnivač grad Kragujevac.

 

izvor: kragujevac.rs
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu