FIAT PRELOMIO OSTAJE U KRAGUJEVCU - iKragujevac


Vesti

Kompanija Fiat ostaje posvećena poslovanju u Srbiji, saopšteno je danas iz Fiat grupacije i Vlade Srbije nakon sastanka predsednika vlade Aleksandra Vučića i izvršnog direktora kompanije Fiat Alfreda Alatavile u Torinu

Vučić i Altavila istakli su značaj zajedničkih ulaganja u Srbiju i fabriku Fiat automobili Srbija u Kragujevcu, kao i stalnog prisustva FIAT grupe u Srbiji, na koje su se obe strane obavezale.

Tokom razgovora je rečeno da će izgledi industrije u narednim godinama i konkurentnost modela "Fiat 500L" u svom segmentu tokom "životnog ciklusa automobila" omogućiti kompaniji Fijat Srbija da planira kontinuitet u poslovanju fabrike i da održi svoj doprinos jačanju srpske privrede.

Vučić je rekao da će Vlada Srbije pružiti punu podršku fabrici Fijat automobili Srbija kako bi obezbedila sigurnu budućnost poslovanja ove fabrike i dugoročno strateško partnerstvo između Republike Srbije i kompanije Fijat.

"Nastavićemo otvoren dijalog sa našim partnerom o budućem razvoju fabrike u Kragujevcu", istakao je premijer Vučić, dodajući da je to u najboljem interesu svih zaposlenih, lokalne zajednice i sveukupne ekonomije Srbije.

Tokom boravka u Torinu, premijer Vučić posetio je Dizajn centar kompanije Fijat (Centro Stile), gde je prisustvovao prezentaciji evolucije Fijata 500L od prvih skica do finalnog modela.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu