KO HOĆE DA RADI, IMA ŠTA: Za sezonce u Srbiji plata i do 70.000 dinara, evo koji se poslove nude! - iKragujevac


Vesti

Svi koji žele da rade ovog leta u Srbiji neće imati problem da zarade.

Ove sezone biće posla za sve koji žele da zarade tokom leta. Kažu da je ova sezona startovala bolje nego bar pet prethodnih. Traže se kandidati za deljenje letaka, rad u polju i na građevini, ali i za pranje vozova.

Poslodavci tragaju i za zamenom za administrativne radnike, koji odlaze na zasluženi odmor. Angažman se može naći i u kafićima i restoranima, naročito vikendom, kada je konobarima potrebno pojačanje za svadbe i mature. Dnevna zarada je od 1.200 do 1.600 dinara.

Mesečno može da se zaradi od 25.000 do 30.000 dinara, ali da ima kandidata koji su u kol-centrima uspevali da dobiju i po 70.000 dinara.

Mesečna plata koja se dobija za točenje goriva u Beogradu, Novom Sadu, Kikindi, Čačku i Kragujevcu je 25.000 dinara. Oni koji ne vole da rade na suncu, mogu izabrati posao promotera za pultovima u nekom od tržnih centara, u kojima klime odlično rade, jer je u toku potraga za 50 kandidata.

Od poljskih radova u Šumadiji, trenutno je aktuelna berba višanja. Domaćini u okolini Topole kažu da imaju dovoljan broj radnika, a plaćaju između 15 i 20 dinara po ubranom kilogramu. Radnici na građevini, kako pričaju, rade od jutra do mraka, uz više pauza zbog vrućine za one koji rade na otvorenom. Tu su dnevnice između 20 i 25 evra, plus hrana i smeštaj. Dobre majstore građevince gazde plaćaju i duplo više.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu