BRAVO: Uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Gradskoj upravi - iKragujevac


Vesti

Sindikat Gradskih uprava stručnih službi i organa grada Kragujevca u saradnji sa Kliničkim centrom organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Za četiri sata, koliko je trajala akcija prikupljeno je oko 30 jedinica dragocene tečnosti. Bilo je i više zainteresovanih koji to nisu mogli da učine jer su lekari utvrdili da to ne bi bilo dobro zbog njihovog zdravstvenog stanja.

Prema rečima predsednika sindikata, Sandre Radosavljević, akcije dobrovoljnog davanja krvi organizuju se dva puta godišnje, u maju i oktobru. U sindikatu ima oko 10 dobrovoljnih davalaca koji su dali krv više od 50 puta, a ima i članova koji su dragocenu tečnost dali i više od 100 puta.

U Kliničkom centru Kragujevac kažu da je stuacija sa zalihama krvi za sada zadovoljavajuća, i da se dovoljnim količinama krvi snabdevaju uz pomoć akcija dobrovoljnog davalaštva. Bez obzira na stabilnost, ovom prilikom upućujem poziv svim sugrađanima koji su u mogućnosti da daju krv, da dođu u prostorije Službe za transfuziju radnim danima od 7.30 do 13.30 časova – rekla je, ovom prilikom, Marijana Stojanović, propagator u Službi za transfuziju krvi.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu