No.1: Kragujevački Fiat i dalje NEPOBEDIV - iKragujevac


Vesti

Ukupna vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u prva četiri meseca ove godine iznosila je 1,25 milijardi evra, a najveći izvoznik iz Srbije i dalje je kragujevačka kompanija "Fijat Krajsler Automobili Srbija" (FCA), a slede je Tigar Tajers iz Pirota i smederevska Železara, objavilo je Ministarstvo finansija.

U prva četiri meseca, FCA Srbija, na listi 15 najvećih izvoznika, ubedljivo prednjači sa izvozom od 427, 8 miliona evra, dok je drugoplasirani Tigar Tajers ostvario 112, 2 miliona, a Železara Smederevo izvoz od 80 miliona evra.

Na četvrtom mestu, u istom periodu našla se niška kompanija Filip Moris, sa izvozom od 71,6 milion evra, a sledi je HIP Petrohemija sa četvoromesečnim izvozom u vrednosti od 57, 6 miliona evra.

Naftna industrija Srbije iz Novog Sada, u prva četiri meseca ostvarila je izvoz od 57,3 miliona evra cime se plasirala na šesto mesto najvećih izvoznika u Srbiji, a sledi je Tetra Pak production iz Beograda sa izvozom od 54, 9 milion evra.

Osmi je Jugoimportu-SDPR sa ostvarenim izvozom od 53,3 miliona evra, a zatim MK group sa 53 miliona.

Na desetom mestu je Jura korporejšn iz Rače sa izvozom od 51, 5 miliona evra, koju prati kompanija Gorenje koja je u istom periodu ostvarila izvoz od 50, 8 miliona evra.

Na 12. mestu je Leoni vajering sistem iz Prokuplja sa izvozom od 48 miliona evra, a na 13. Viktorija grupa sa ostvarenim izvozom u prva četiri meseca od 47,9 miliona evra.

Pretposlednje mesto pripalo je Hemofarmu iz Vršca sa izvozom od 47, 5 miliona evra, a poslednje, 15. Društvu za trgovinu Robert Boć Beograd čiji je izvoz 42,1 miliona.

Ministarstvo finansija objavilo je listu 15 najvećih izvoznika pozivajući se na podatke Uprave carina.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu