Konstitutivna sednica Skupštine grada Kragujevca 10. juna - iKragujevac


Vesti

Predsedik Skupštine grada, Milan Urošević, zakazao je konstitutivnu sednicu gradskog parlamenta u novom sazivu za petak, 10. jun, 2016. godine, nakon konferencije za novinare koja je održana u zgradi Grada.

S obzirom na to da su 1. maja objavljeni konačni rezultati lokalnih izbora u Kragujevcu, zbog ponavljanja izbora na četiri biračka mesta, rok za zakazivanje konsutativne sednice novog saziva gradskog parlamenta, koji je praktično počeo da teče od tog datuma je 15 dana.

Konstitutivna sednica gradskog parlamenta u novom sazivu biće održana u petak, 10. juna 2016. godine u zakonski propisanom roku, jer rok za konstituisanje organa Grada, pre svega Skupštine grada je 60 dana od dana proglašenja izbornih rezultata. Na ovoj sednici će biti potvrđeni mandati novoizabranih odbornika sa lista koje su prešle cenzus pri izboru za odbornike Skupštine grada Kragujevca. Na dnevnom redu sednice će se naći izveštaj Gradske izborne komisije o sprovedenim izborima, izbor verifikacionog odbora, potvrđivanje mandata odbornika i davanje svečane izjave, izbor predsednika Skupštine grada, postavljenje sekretara Skupštine grada, kao i izbor zamenika predsednika Skupštine grada i postavljenje zamenika sekretara Skupštine grada – objašnjava Milan Urošević, predsednik Skupštine grada.

Na pitanja novinara da li mu je poznato ko će formirati većinu u novom sazivu gradske Skupštine, Urošević je odgovorio:

Do ovog trenutka, iako sam ostavio prilično prostora, nisam obavešten da neko ima skupštinsku većinu potrebnu za održavanje ove sednice, ali mislim da je 10. jun sasvim razuman rok da do takvih dogovora dođe. Ja sam imao kontakte sa gradonačelnikom, Radomirom Nikolićem, kao predstavnikom liste koja je osvojila najveći broj glasova i koja je najbliža formiranju gradske vlasti, s obzirom na to da njihova odbornička grupa ima 40 odbornika od 44 potrebnih za formiranje gradske vlasti, i u konsultacijama sa njim smo došli do ovog datuma.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu