POGLEDAJTE KAKO ĆE IZGLEDATI: Veliki park u Kragujevcu dobija novo lice [Foto] - iKragujevac


Vesti

Veliki park u Kragujevcu biće obnovljen, a u okviru prve faze do kraja avgusta bi trebalo da bude izgrađeno novo dečje igralište, koje će donirati Fondacija "Dragica Nikolić".

U tom gradu je predstavljen projekat "Kreativni veliki park grada Kragujevca" i dečjeg igrališta, koji zajedno realizuju Fondacija "Dragica Nikolić", Grad Kragujevac i Beogradska nedelja dizajna.

Ove godine biće izgrađeno dečje igralište i obnovljen košarkaški teren, dok će sama obnova parka trajati narednih godina.

Kako je rekla predsednica UO Fondacije Dragica Nikolić, izgradnja igrališta košta oko 200.000 evra, a plan je da ona bude završena u avgustu, što će, dodala je, zavisiti od brzine dobijanja dozvola.

"Park je tradicionalno sastajalište Kragujevčana, a poslednjih nekoliko decenija je devastirano. On je nekada izgledao mnogo bolje, sa spomenicima, fontanama, igralištima...godinama nije održavan i sada je došlo vreme da ga vratimo građanima", rekla je Nikolićeva novinarima nakon prezentacije.

Dečje igralište će činiti tri celine - igralište za najmlađe, za starije i za tinejdžere.

Deca će, kako je dodala, u novom parku moći kvalitetno da provode vreme, a do tada će građani imati mogućnost da kažu kakav izgled parka žele.

"Ja imam ideju da se park ne ograniči samo na manji deo do stadiona, već da se produži do spomen parka, u kojem će ljudi, kao u Central parku u Njujorku, moći da šetaju, prisustvuju raznim priredbama i događajima", rekla je Nikolićeva.

Ona je podvukla da će cena obnove celog parka zavisiti od ideja i sadržaja koje budu prihvaćene, istakavši da je najvažnije da se park sačuva, da ga vandali ne unište.

izvor: Kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu