Šest miliona dinara za trafostanicu u Velikom Polju - iKragujevac


Vesti

Zamenik gradonačelnika prof. dr Nebojša Zdravković i Miloš Anđelković, član Gradskog veća za lokalnu samoupravu obišli su danas radove na izgradnji trafostanice u kragujevačkom naselju Veliko Polje.

Izgradnjom ove trafostanice rešavamo problem komunalne infrastrukture u jednom velikom naselju, čiji su meštani imali problem sa napajenjem elektičnom energijom. Postojeća trafostanica imala je niži napon zbog čega je dolazilo do kvarova električnih aparata u domaćinstvima, tako da ovim rešavamo dugogodišnji problem snabdevanja električnim snabedevanjem, kazao je prof. dr Zdravković.

Mešovita betonska trafostanica rešava i problem vodovodne mreže i kanalizacije a u narednom periodu radićemo na putnoj infrastrukturi, jer nam je u planu tamponiranje značajnog broja ulica, a jedan deo njih ćemo i asfaltirati. U radove koji se odnose na izgradnju i razvod vodova do priključaka grad Kragujevac uložio je oko šest miliona dinara. Zdravković očekuje da će u narednih nedelju dana trafostanica biti u funkciji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu