AKCIJA SKENER 2: Privedeno 49 osoba, među njima i Kragujevački državni službenici i privrednici! (VIDEO) - iKragujevac


Vesti

U nastavku hapšenja zbog korupcije u državnoj službi danas je uhapšeno 49 osoba a među njima su i državni službenici i privrednici iz Kragujevca.

Akcija je sprovedena u više gradova u Srbiji - Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Boru, Zaječaru, Jagodini, Kraljevu, Kragujevcu, Nišu, Somboru, Kikindi i Zrenjaninu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, uhapsili su i zadržali više odgovornih lica u nekoiliko preduzeća koji se sumnjiče za zloupotrebu položaja i falsifikovanje službene isprave.

Kako je saopstila Policijska uprava Kragujevca, uhapšeni su D.M. (59) i Z.S. (57) iz privrednog društva ''Elektroporcelan“, S.S.(62), odgovorno lice ''VST“ doo iz Beograda, D.N. (60), odgovorno lice ''Lasernet sistemi“ iz Beograda, I. Ž. (32), odgovorno lice SZR ''Toner pro“ iz Beograda i V. M. (64) odgovorno lice ''Deklo“ doo iz Beograda.

Osumnjičeni se terete da su na taj način oštetili ''Elektroporcelan" za ukupno 4.557.404 dinara i pribavili protivpravnu imovinsku korist ovim privrednim društvima u ukupnom iznosu od 5.027.404 dinara.

Sumnja se da su osumnjičeni od septembra 2013. do decembra 2014. godine, zbog blokade tekućeg računa ''Elektroporcelan“ iz Arandjelovca, prodavali robu preko privrednih društava ''VST“ doo iz Beograda, ''Lasernet sistemi“ iz Beograda, ''Deklo“ doo iz Beograda i SZR ''Toner pro“ iz Beograda, piše u saopštenju MUP Kragujevca.

U saopštenju se navodi da su osumnjičeni poslovni odnos zatvarali fiktivnim kompenzacijama, nakon čega su po osnovu simultovanih poslovnih odnosa sa privrednim društvom ''Elektroporcelan“ deo novca uplaćivali na tekući račun Z. S.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu