Novi model FIAT-a u Kragujevcu ?! - iKragujevac


Vesti

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je u Kragujevcu da sa predstavnicima kompanije Fijat razgovara o mogućnosti proizvodnje novog modela automobila, ali da ta kompanija trenutno redizajnira postojeći model automobila.

"Na bazi toga pokušaće da ostvare određene poslovne rezultate, sa kojima smo mi saglasni, ali sa njima intenzivno razgovaramo i zaista bi bilo sjajno da u narednom periodu obezbedimo eventualno i drugi model", kazao je MINISTAR PRIVREDE U POSETI Kragujevcu.
 

Prema njegovim rečima, to bi značilo "jedan duži niz godina permanentnog rada i poslovanja Fijata", kao i mogućnost "održanja na poslu" svih zaposlenih u Fijatovoj kompaniji u Kragujevcu, njenih dobavljača kako bi se se svima dugoročno obezbedio posao.

On je rekao da u fabrici "FCA Srbija" u Kragujevcu povremeno dolazi do zastoja u proizvodnji jer, kako je ocenio, "tržište nekada stane".

"Fijat je samo jedna od kompanija u svetu koja ima cikluse i svaki model automobila ima svoje uspone i padove, a mi se trenutno nalazimo u tom srednjem delu, u kome se povremeno dešava da nemate pun kapacitet proizvodnje, jer nekada tržište stane i dolazi do zastoja u proizvodnji", kazao je Sertić.

Sertić je dodao da su ti zastoji nešto što je planirano i o čemu se pregovara sa sindikatima, a Vlada Srbije je sa time upoznata.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu