Kragujevac: Zakazana 38. sednica Skupštine grada - iKragujevac


Vesti

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Milan Urošević održao je jutros konsultacije sa šefovima odborničkih grupa, nakon kojih je za petak 15.april 2016.godine zakazao 38.redovnu sednicu gradskog parlamenta.

Najvažnija Odluka koja će se naći pred odbornicima gradskog paralmenta na ovoj sednici je odluka o dodeli javnih priznanja grada Kragujevca. Ova Odluka predviđa da zvanje Zaslužni građanin grada Kragujevca posthumno bude dodeljeno muzičaru Borisu Aranđeloviću a Godišnje nagrade grada Kragujevca-Đurđevdanske nagrade za 2015.godinu, Vladimiru Jagličiću za oblast umetnosti, Jeleni Vuković za oblast novinarstva, Janku Šušteršiču za oblast obrazovanja, Jeleni Milovanovoć za oblast sporta i Udruženju za pomoć osobama sa autizmom, za oblast humanitarnog karaktera.

Odbornici Skupštine grada sledećeg petka razmatraće i predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije ''Akumulacija Dretga na reci Uglješnici''. Pred odbornicima gradskog parlamenta naći će se i zaključak o prihvatanju Godišnjeg izveštaja o radu kancelarije Zaštitnika građana za 2015.godinu, godišnji izveštaji o radu i poslovanju za 2015.godinu ustanova kulture, Centra za socijalni rad ''Solidarnost'' i Centra za razvoj usluga socijalne zaštite ''Kneginja Ljubica''. Na 38.sednici Skupštine grada naći će se i predlozi odluka o otpisu potraživanja Grada prema JP ''Radio televizija Kragujevac'' i DP ''21.oktobar'' u delu koji se odnosi na porez na zarade zaposlenih.

Konsultacijama kod predsednika Skupštine grada Milana Uroševića prisustvovali su šefovi svih odborničkih grupa.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu