Kragujevac uskoro dobija RECIKLAŽNI CENTAR - iKragujevac


Vesti

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić danas je razgovarao sa Stanom Božović, državnim sekretarom u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, o tekućim projektima, među kojima su Reciklažni centar i Sistem za upravljanje otpadom. Sastanku su prisustvovali i članovi Gradskog veća Minja Obradović i Vladimir Maksimović i direktor JKP “Čistoća“ Radosav Matić.

Nikolić je podsetio da je zahvaljujući pomoći ministarstva nedavno potpisan sporazum o izradi studije za upravljanje otpadom u Šumadijskom okrugu. To je samo prvi projekat sa resornim ministarstvom, koje nam mnogo pomaže. U planu su razgovori o rekonstrukciji sistema za preradu otpadnih voda, kao i rekonstrukcija kanalizacione mreže, rekao je Nikolić.

Vlada Republike Srbije daje apsolutnu podršku timu u Kragujevcu koji ima strategiju i planove, koji se tiču zaštite životne sredine. Opredeljeno je 45 miliona iz ministarstva za izgradnju i opremanje Reciklažnog centra i veoma mi je drago što će Kragujevac imati svoj centar gde će odlagati otpad i što će građani na savremen način štititi životnu sredinu i zdravlje ljudi, rekla je, ovom prilikom Stana Božović.

Prema rečima Vladimira Maksimovića, člana Gradskog veća za zaštitu životne sredine, ravnomerni i održivi razvoj, sprovedena je javna nabavka za izgradnju i opremanje Reciklažnog centra, u toku je postupak odlučivanja, a nakon potpisivanja ugovora sa izvođačem radova počeće izgradnja Reciklažnog centra, koji je od velikog značaja za sistem upravljanja otpadom. Grad Kragujevac i pored pomoći ministarstva ulaže velike napore u sređivanje stanja u oblasti zaštite životne sredine, u kojoj se u prethodnih deset godina ništa nije radilo, tako da nas očekuje veliki posao, kaže Maksimović.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i grada Kragujevca, nakon sastanka obišli su lokaciju na kojoj će biti izgrađen Reciklažni centar, koja se nalazi na zemljištu u vlasništvu Javno komunalnog preduzeća “Čistoća“, u Industrijskoj zoni. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu